sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Hollanti ja Brugge

Huhtikuun matkustelut eivät vielä päättyneet vaan päädyin matkustamaan pidennetyksi viikonlopuksi Hollantiin. Matka toteutettiin road trip tyyliin autolla ja paluumatkalla yövyimme Bruggessa, Belgiassa. Hollannissa majoituimme mökkikylään Zandvoortissa, meren rannalla. Meri ja hiekkaranta olivat upeat, ja talviturkkikin tuli heitettyä. Mökkimme lähistöltä löytyi myös kuuluisia dyynejä, joita piti tietenkin käydä ihailemassa lähempää. Tulppaaneja näkyi runsaasti, mutta Keukenhofin tulppaanipuutarhaan emme Erasmus-budjetilla menneet.

Upea ranta.

Hollanti tarkoittaa luonnollisesti tulppaaneja. Komeita olivat. Kyseinen asetelma löytyi Keukenhofin puutarhan edestä.

Pyöräkulttuuria Amsterdamista. Tuli jo vähän ikävä omaa pyörää.


Amsterdam ja Utrech valikoituivat vierailukohteiksemme Hollantilaisista kaupungeista. Utrechissa pääsimme seuraamaan hollantilaisten valmistautumista Kuningattaren päivään. Esiintymislavoja ja kaljatelttoja pystyteltiin ympäri kaupunkia ja ihmiset järjestelivät tavaroitaan myytäväksi, ja lopputuloksena koko kaupunki oli yhtä kirpputoria asutusalueilla.

Mökkikylä Zandvoortissa.

Oranssia Queen's dayn kunniaksi (Utrech).

Lisää valmisteluja Queen's dayhin (Utrech).

Spontaanit pihakirppikset kauduilla Utrechissa.

Bruggessa majoituimme hotelliin, joka sijaitsi suuressa omakotitalossa. Saimme käyttööme kattohuoneiston. Kaupunki on täynnä suklaapuoteja. Matkan aikana kiinnitti väkisinkin huomiota siihen kuinka hyvin ihmeset puhuvat englantia (Ranskan jälkeen..). Belgiassakin olimme flaamin kielisellä alueella, ja vaikka ihmiset osaavat siellä myös ranskaa, he eivät puhu sitä mielellään. Kielialueiden välit ovat edelleen melko tulehtuneet Belgiassa.
Majapaikka Bruggessa.

Brugge kellotornista käsin.


Reissaamisen jälkeen jaksaa taas tehdä pitkää päivää labrassa. Kohtasimme hieman ongelmia tarvikkeiden puuttumisen vuoksi, mutta nyt hommat taas etenevät ja kesäkuun lähestymisen vuoksi kokeita pitää tehdä reippaalla tahdilla. Viikolla ei jää paljoa vapaa-aikaa, mutta perjantaina vierailin astronomiklubin konferenssissa kuuntelemassa esitelmää Hubble-teleskoopista. Hyvin mielenkiintoinen kokemus, ja kiitos kansankielisen esitelmän ranskakaan ei tuottanut ongelmia.

Kaasukeitin oli alun perin tarkoitettu juustofondueta varten, mutta palveli hyvin myös vaahtokarkkien paistamisessa. Sekä fondue että vaahtokarkit maistuivat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti