sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Hellepäiviä

Rouen kylpee kesäisen lämpöisessä säässä, jota riitti onneksi viikonlopulle asti niin pääsin itsekin nauttimaan auringosta oikein kunnolla. Viikolla aika tahtoo kulua lähinnä labrassa ollessa. Maanantai on vieläpä taas vaihteeksi vapaapäivä täällä Ranskassa, joten säätä ehtii ihailemaan kolmen päivän ajan.

Viikonlopun suunnitelmiin kuului tällä kertaa luostarin raunioiden ihastelu Jumiegesissa Rouenin lähistöllä. Lähistöltä löytyi myös uimaranta ja vesi oli ainakin näin Lapissa ikänsä asuneen mielestä sopivan lämmintä uimiseen (kaikki eivät tosin jakaneet mielipidettäni veden lämpöisyydestä). Kaiken hyvän lisäksi bussimatkasta suoriutui samalla kortilla kuin Rouenin keskustassakin (bussilinja 30 ja matkan kesto n. 40 min).





Sunnuntaina oli puolestaan luvassa jäähyväiskestit, sillä muut erasmuslaiset ovat selviytyneet kokeistaan ja alkavat palailla kotimaihinsa. Lisäksi Rouenissa on kolmen päivän mittaiset kilpailut nopeille moottoriveneille. Tapahtumaa piti tietenkin käydä ihmettelemässä Seinen rannalla, ja täytyy myöntää että näin komealla kelillä veneitä kelpasi kyllä katsella, vaikka en konevoimalla suoritetun urheilun ystävä olekaan. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja tunnelma suorastaan festivaalimainen.


Vesa (@johanna)


Itsekin alkaa hiljalleen tuntemaan lähdön lähenevän. Kokeita riittää vielä tehtäväksi labrassa ja raportin työstäminenkin on vielä vaiheessa, mutta on tässä vielä omalta osalta viikkoja aikaa hoitaa hommat loppuun.

Kiehtovia taideteoksia talon ulkoseinillä. Maailma talossa, talo maailmassa. (Jumieges)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti