sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Giverny

Rouenissa ei järjestetä liiemmin ohjelmaa Erasmus-opiskelijoille. Opiskelijat itse kyllä järjestävät yhteisiä aktiviteetteja. Servus Europa järjestää kuitenkin retkiä Rouenin lähialuielta löytyviin tutustumisen arvoisiin kohteisiin, kuten Saint-Michel, Etretat, Versailles ja Pariisi. Matkaan pääsee viidellä eurolla. Opastusta matkan aikana ei ole, mutta bussilla pääsee Place Colbertilta (Mont Saint-Aignan) suoraan kohteeseen ja takaisin ja seuraksi saa muut vaihto-opiskelijat.

Monet'n talo kukkaloiston keskellä.

Rehevä puutarha.

Lampi, josta löytyi lumpeiden sijaan äänekkäitä sammakoita.


Viime lauantainen matka suuntautui Givernyyn Monet'n puutarhaan. Impressionistisiä maalauksia ei juurikaan ole esillä Monet'n talossa tai Givernyn museoissa, mutta itse puutraha on kyllä hieno, vaikka lumpeet jäivätkin ajankohdan vuoksi näkemättä. Monet'n talo on mielenkiintoinen väriensä ansiosta ja jos japanilaiset piirrokset kiinnostavat niin on päätynyt oikeaan paikkaan. Omalla kohdallamme sää suosi ja pääsimme nauttimaan auringosta pitkästä aikaa. Matkalla pysähdyimme lisäksi Martainvillen linnassa, joka olikin itselleni jo tuttu edelliseltä vierailultani.

Kuuluisa japanilainen silta. Suurimman osan ajasta silta oli täynnä turisteja.


Monet'n patsas löytyi hieman sivummalta metsän keskeltä (Giverny).
Labrassa on edelleen luvassa paljon western blottausta, ja itse olen tähän mennessä työskennellyt lähinnä kyseisen menetelmän parissa. Alkuun saimme tuloksia, jotka eivät ollenkaan sopineet hypoteesiimme, joten jouduimme suorittamaan samoja kokeita uudestaan ja tällä kertaa tulokset näyttävät paremmilta, mutta varsinainen analysointi on vielä tekemättä. Lisäksi saimme uuden erän rottia hoidettavaksi. Vaihtelua labratyöskentelyn tuo nyt siis viikottaiset punnitukset ja injektiot rottien osalta. Meidän rotat on sijoitettu samaan tilaan muutaman gerbiilin kanssa ja tällä viikolla gerbiilien osalta koettiin draamaa, kun kaksi gerbiiliä oli tapellut keskenään niin, että toinen niistä oli aivan henkihieverissä. Meidän pikkurotat niin hurjassa seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti