tiistai 3. huhtikuuta 2012

Lisää kevättä

Kevät etenee ulkosalla auringon paisteen siivittämänä ja samaan aikaan päivät kuluvat omalta osalta labrassa. Rottien uhraus lähestyy. Nyt olemme siirtyneet hoitamaan rotille aiheuttamaamme fibroosia bortezomib-pistoksilla. Kontrollit saavat vastaavan määrän PBS:ää, mutta homma etenee huomattavasti nopeammin kuin TNBS injektiot, joita varten rotat piti nukuttaa.

Paljon aikaa saa kuluttaa myös raportin laatimiseen ja artikkeleiden lukemiseen, sillä varsinaisia labrahommia ei ole paljoa ennen kuin rotat on tapettu. Tänään kulutin päivän yrittämällä selvittää itselleni miten TGF-beeta1 (transforming growth factor) osallistuu fibroosin kehittymiseen. Täytyy sanoa, että solun metabolia on kyllä uskomattoman monimutkaista. Tuntuu käsittämättömältä, että homma voisi ylipäänsä toimia ilman häiriöitä! Lisäksi minun on myönnettävä olleeni väärässä. Olin vakuuttunut siitä, että ulkoa opettelu ei ole oikea tapa opiskella yliopistossa, mutta nyt huomaan, että on paljon asioita, jotka yksinkertaisesti täytyy tietää ennalta, jotta pääsee keskittymään mielenkiintoisiin juttuihin. Artikkelit vilisevät lyhennelmiä milloin mistäkin solun molekyylistä tai reitistä, ja homman sisäistämistä nopeuttaa huomattavasti mikäli edes perusjutut ovat hallinnassa.

Loppuun vielä keväisiä maisemia Rouenista. Näiden maisemien ansiosta minun käsitykseni keväästä muuttui. Tällaista oli jo maaliskuussa! (Netin oikkuilun vuoksi kuvat vasta nyt julkisuuteen.)










1 kommentti:

  1. Ihania kukkia ^^ Täällä kukkii vasta krookkukset ja ihan ensimmäiset liljat...

    VastaaPoista